Містичне свято Колесо року – Імболк

  1. Головна
  2. Блог
  3. Містичне свято Колесо року – Імболк

Свято родючості, свято жінки, нового життя, оновлення, свято магії та трав, свято Фрейї та Фрейєра – Імболк відсвяткували 1 лютого в Kattegat. 

Для гостей ми підготували пригощання від Фрейї та Фрейєра, містичне зілля Імболку, ритуал очищення вогнем та подарунок кожному відвідувачу від всезнаючого друїда – заряджений мішечок з травами!

Це вже стало доброю традицією відзначати разом свята Колеса року, тому давайте її продовжимо – вже 21 березня чекаємо Вас на Остарі. 

📜 Що таке Імболк?

Скандинавською мовою «Чарівність плуга» (Імболк) – це свято родючості та зародження посадженого зерна, яке відзначають 1-2 лютого. Воно символізує кінець зими та відродження Сонця і нагадує нам, що незабаром весна. 

Це – час очищення і генерального прибирання в очікуванні нового життя року. У кельтів воно асоціювалося з початком лактації овець до появи весняних ягнят. 

📜 Хто такий друїд?

Це – жрець, носій певного світогляду давніх кельтів, хранитель традицій, звичаїв, ритуалів давніх кельтів. Він розуміється на культі священних дерев та рослин і їхніх лікувальних властивостях, вміє пророкувати майбутнє по кістках тварин. Він живе в лісових хащах, спілкується з лісовими духами і вивчає різні рослини. Легенди розповідають про друїдів, які оживляли лісові дерева і перетворювали їх у воїнів, які з легкістю знищували ворожі армії.